Daily Current Affairs Quiz – 13th December 2019

Daily Current Affairs Quiz App

View More Daily Current Affairs Quiz

Download Today’s Current Affairs Quiz PDF HERE


Daily Current Affairs Quiz – 13th December 2019

Read the questions carefully and try to answer the question out of 4 options. Click on ‘Show Answer’ to reveal the correct answer. Comment below how many answers you got correct. Download Current Affairs Quiz Solution PDF for all the Questions with detailed explanations


Q1: Where will be the 2nd 2+2 dialogue between India-USA held?

  1. New Delhi
  2. Washington
  3. Mumbai
  4. New York

Correct Answer: Washington

The second India-US 2+2 Ministerial dialogue will be held in Washington on December 18, the ministry of external affairs announced. Defence Minister Rajnath Singh and External Affairs Minister S Jaishankar will lead the Indian delegation.


Q2: Who has been named as brand ambassador by LaLiga in India?

  1. Virat Kholi
  2. MS Dhoni
  3. Akshay Kumar
  4. Rohit Sharma

Correct Answer: Rohit Sharma

Spain’s football league LaLiga has named Indian Cricketer Rohit Sharma as its brand ambassador in India. The Indian Cricketer is the first-ever non-footballer brand ambassador appointed by LaLiga globally and will be the face of the league in India.


Q3: Which state has approved ‘Disha’ act for women safety?

  1. Delhi
  2. Karnataka
  3. Andhra Pradesh
  4. West Bengal

Correct Answer: Andhra Pradesh

The Andhra Pradesh cabinet under Chief Minister YS Jagan Mohan Reddy approved the enactment of the Andhra Pradesh Criminal Law Act also known as the Disha Act.


Q4: Who has won the Wharton-QS Stars Reimagine Education Award also known as the “Oscars” of education?

  1. Chinmay Reddy
  2. Rahul Adhikari
  3. Prashant Jha
  4. Mukesh Kumar

Correct Answer: Rahul Adhikari

“International Changemaker Olympiad” a global program founded by Rahul Adhikari, an IIT Gold Medalist, has won the Wharton-QS Stars Reimagine Education Award popularly known as the ‘Oscars’ of education.


Q5: Where will be the National Tribal Dance Festival held?

  1. Raipur
  2. Ranchi
  3. New Delhi
  4. Dispur

Correct Answer: Raipur

Nearly 1400 artists belonging to 151 art troupes from 23 states and guest artists from six countries will mesmerise the audience with tribal folk cultural performances during the three day National Tribal Dance Festival that will be held in Chhattisgarh’s capital Raipur from December 27 to 29.


Q6: Which Indian state got the world’s first marine cemetery?

  1. Tamilnadu
  2. Karnataka
  3. Kerala
  4. Gujarat

Correct Answer: Kerala

Kerala has got the world’s first marine cemetery. On the few feet, long gravestones situated on the seashore of Beypore, the photographs of endangered species of extinct fishes are displayed to create awareness among about the menace of plastic use and how the marine life is getting extinct.


Q7: In which city taxi service ‘e-yAna’ has been introduced to reduce carbon footprints?

  1. New Delhi
  2. Mumbai
  3. Bengaluru
  4. Hyderabad

Correct Answer: Hyderabad

In a bid to combat pollution in the city, electricity autos and bikes service ‘e-yAna’ has been introduced in Hyderabad which is a True Green First Exclusive Fleet Service of the city launched to reduce the carbon footprint.


Q8: Who has been appointed as brand ambassador by PepsiCo in India?

  1. Akshay Kumar
  2. Varun Dhawan
  3. Virat Kohli
  4. Salman Khan

Correct Answer: Salman Khan

PepsiCo has appointed Salman Khan as the new brand ambassador of its Pepsi brand of carbonated beverage in India.


Q9: Which day is celebrated as International Universal Health Coverage Day?

  1. 10th December
  2. 11th December
  3. 12th December
  4. 13th December

Correct Answer: 12th December

International Universal Health Coverage Day is celebrated on 12th December. The theme for the year 2019 is “Keep the promise”.


Q10: Military exercise ‘INDRA’ will be held between India and…?

  1. Sri Lanka
  2. Russia
  3. USA
  4. Bangladesh

Correct Answer: Russia

The bilateral military exercise between India and Russia started at Babina recently. This military exercise is being held under the aegis of the United Nations aimed at combating terrorism and insurgency.


Q11: Gollapudi Maruti Rao recently passed away. He was related to which field?

  1. Politician
  2. Actor & Writer
  3. Sports
  4. Scientist

Correct Answer: Actor & Writer

Veteran Tollywood actor and writer Gollapudi Maruti Rao Passed away at the age of 80. Rao was a recipient of Nandi Award as the best writer for his film ‘Doctor Chakravarthy’.


Q12: How many monuments have been identified as Must-See Monuments by Archaeological Survey of India?

  1. 120
  2. 130
  3. 138
  4. 146

Correct Answer: 138

Archaeological Survey of India has identified 138 monuments as Must-See Monuments.


View More Daily Current Affairs Quiz

Download Today’s Current Affairs Quiz PDF HERE

Please Comment your Score and Share the Daily Current Affairs Quiz

Share Comments/Suggestions,(if any), in the comment box

Please Leave a Comment