Daily Current Affairs Quiz – 11th December 2019

Daily Current Affairs Quiz App

View More Daily Current Affairs Quiz

Download Today’s Current Affairs Quiz PDF HERE


Daily Current Affairs Quiz – 11th December 2019

Read the questions carefully and try to answer the question out of 4 options. Click on ‘Show Answer’ to reveal the correct answer. Comment below how many answers you got correct. Download Current Affairs Quiz Solution PDF for all the Questions with detailed explanations


Q1: Who has been appointed as brand ambassador by PUMA for three years?

  1. Rohit Sharma
  2. Sunil Chhetri
  3. MS Dhoni
  4. Hima Das

Correct Answer: Sunil Chhetri

Indian Men’s football team captain Sunil Chhetri has signed a three year deal with PUMA. The Bengluru FC skipper is currently the second highest goal scorer in international football after Protugal’s Cristiano Ronaldo.


Q2: Which Pakistani cricketer was found guilty of spot fixing?

  1. Mohamad Irfan
  2. Azhar Ali
  3. Nasir Jamshed
  4. Imran Akmal

Correct Answer: Nasir Jamshed

Former Pakistani cricketer Nasir Jamshed has pleaded guilty for bribing fellow cricketers in Pakistan Super League.


Q3: Who has been appointed new ambassador by NADA (National Anti-doping Agency) to spread awareness?

  1. Salman Khan
  2. Akshay Kumar
  3. Sachin Tendulkar
  4. Sunil Shetty

Correct Answer: Sunil Shetty

Bollywood actor Sunil Shetty was appointed ambassador by the National Anti Doping Agency to spread awareness about use of drugs in sports.


Q4: Which state has won the ‘World Habitat Award’ for its Jaga Mission?

  1. Assam
  2. Odisha
  3. Kerala
  4. Sikkim

Correct Answer: Odisha

Odisha won the ‘World Habitat Award’ global recognition for its ambitious initiative Jaga Mission. This award was given by World Habitat, a UK based organization in partnership with United Nations Habitat.


Q5: George J Laurer recently died he is known for which invention?

  1. Computer Chip
  2. Computer Mouse
  3. Bar Code
  4. Email

Correct Answer: Bar Code

Bar code inventor George Laurer J died at 94 in USA. In 1970s he was working with IBM as an electronic engineer. He initiated a universal product code or bar code at IBM.


Q6: Draj Bridge recently inaugurated in which state (UT)?

  1. Arunachal Pradesh
  2. Himachal Pradesh
  3. Jammu and Kashmir
  4. Meghalaya

Correct Answer: Jammu and Kashmir

J&K Lieutenant Governor Girish Chandra Murmu recently inaugurated the all-weather Draj Bridge at Rajouri in J&K. This bridge is important for the military use and socio-economic development of the Rajouri district of J&K.


Q7: According to recent reports of IUCN (International Union for the Conservation of Nature) by how many per cent of oxygen level has decreased in the ocean?

  1. 1%
  2. 1.5%
  3. 2%
  4. 3%

Correct Answer: 2%

International Union for the Conservation of Nature said that due to climate change there is a continuous decrease in the amount of oxygen in the oceans. It has decreased by 2%.


Q8: Which Film has won the best film award at the Asian Academy Creative Award?

  1. Dangal
  2. Gully Boy
  3. Padmavati
  4. War

Correct Answer: Gully Boy

The film Gully Boy directed by Joya Akhtar has been awarded the Best Feature Film at the Asian Academy Creative Awards. Earlier, the film has also been nominated for the 92nd Oscar Academy Awards. It stars actor Ranveer Singh and Alia Bhatt in lead roles.


Q9: Which country topped the medal tally at 13th South Asian Games in Nepal with total 294 Medals?

  1. Bangladesh
  2. Sri Lanka
  3. India
  4. Nepal

Correct Answer: India

India consolidated its top position with 294 medals comprising 159 gold, 91 silver and 44 bronze medals in 13th South Asian Games held in Nepal.


Q10: Who has been appointed as the new Chairman of the National Stock Exchange of India?

  1. Girish Chandra Chaturvedi
  2. NK Sinha
  3. Anuj Gupta
  4. Arvind Singh

Correct Answer: Girish Chandra Chaturvedi

The National Stock Exchange of India has appointed Girish Chandra Chaturvedi as its new chairman. Girish Chandra is the former Secretary, Ministry of Petroleum and Natural Gas.


Q11: How many Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) will be get trained by Wallmart according to a recent announcement by the company?

  1. 35000
  2. 40000
  3. 50000
  4. 55000

Correct Answer: 50000

Walmart will train 50000 entrepreneurs from the micro, small and medium enterprises sector. 25 institutes hubs will be opened in India in next five years which would be training the MSME enterprises.


Q12: Justice Nanavati Mehta Commission is related to which incident?

  1. Mumbai riots 1992
  2. Bhopal Gas tragedy 1984
  3. Gujarat riots 2002
  4. 26/11 Mumbai attacks

Correct Answer: Gujarat riots 2002

The final report of Justice Nanavati Mehta Commission on the 2002 Gujarat riots will be tabled in the Gujarat Assembly on 11th December. Gujarat home minister Pradipsinh Jadeja will table the report. The first part of the report of the commission was submitted in the year 2008 by the Nanavati Mehta Commission.


Q13: Which country will be the partner country for BioAsia 2020 to be held in Hyderabad in February 2020?

  1. Malaysia
  2. Switzerland
  3. Mauritius
  4. Australia

Correct Answer: Switzerland

Switzerland will be the partner country for BioAsia 2020 scheduled to be held in Hyderabad in February 2020. Jayesh Ranjan, Principle Secretary of the industries and Commerce and Information Technology, Government of Telangana announced.


View More Daily Current Affairs Quiz

Download Today’s Current Affairs Quiz PDF HERE

Please Comment your Score and Share the Daily Current Affairs Quiz

Share Comments/Suggestions,(if any), in the comment box

Please Leave a Comment